Edzőnk
Viniczai Dóra
RTM

Viniczai Dóra vagyok, RTM oktató, szétnyílt hasizom specialista. Hármas ikreim 2014-ben születtek. Az óriási pocakom következtében 3-4 ujjnyi szétnyílás volt a hasam teljes hosszán. Saját testemen tapasztaltam meg az eltávolodott egyenes hasizmok okozta problémákat. A veszélyeztetett várandósság után újra kellett építeni az izmaimat, magamat. Ekkor szerettem bele a témába, mert tapasztaltam, hogy egy jó szakemberrel milyen minőségi változásokat lehet elérni. Ezért sportoktatóként elvégeztem az RTM (Rectus Training Method) képzést, amely kifejezetten a szétnyílt hasizom regenerálását és a kapcsolódó területek megerősítését célozza.

A szétnyílt hasizom probléma elsősorban egészségügyi kérdés, hogy az izmok el tudják látni a rájuk bízott munkát:
- megtartsák a hasi szerveket a helyükön
- fizikai védelmet nyújtsanak a belső lágy részeknek
- stabilizálják a medencefeneket
- a hasűri-nyomást normalizálják
- számos mozgásban és a légzésben is részt vegyenek

De mindezeken túl az egészséges és szép hasfal természetesen önbizalmi és esztétikai szempontból is fontos. Nem utolsó sorban fontos kiindulópont ahhoz, hogy a klasszikus tornát és egyéb edzésformákat is bátrabban végezhessük.

Az anyukák az óráimon mindig a szintjüknek megfelelő gyakorlatokat kapnak, folyamatos szakmai kontroll mellett. Hétről hétre követem a fejlődésüket, nincsenek magukra hagyva a problémával. A naponta-kétnaponta ajánlott kb. 15 perces házi feladat segíti a gyorsabb regenerálódást. A jó hangulat és a hasonló élethelyzetben lévők társasága pedig segít átlendülni a nehéz időszakokon.
A babákat, nagyobbacskákat is szeretettel várom a foglalkozásokra.
Kismamáknak, babát tervezőknek pedig prevenciós céllal ajánlom a tornát, mert a megfelelő izmok erősítésével megelőzhető a hasizom nagyobb szétnyílása.

Lépj be a Facebookon SzuperTest csoportunkba, ahol hasznos információkkal és tanácsokkal is várunk!

További információ:
Szuper anyuka facebook csoport/
RTM Rectus Training Módszer
Instagram: viniczai_dora

Telefon: 06 20 771 4366
Email: viniczai.dora@szuperanyuka.hu